dilluns, 10 d’abril del 2017

Carta a un nen refugiat. Adreçat a tot l'alumnat


Avui posarem aprova dues coses: l'esperit solidari i sobretot l'escriptura. Ho farem a partir d'una realitat que ens toca de ben a prop, el tema dels refugiats. Ja sabeu que hi ha alguns països que estan a favor de l'acollida dels refugiats i n'hi ha d'altres que hi estan en contra per culpa d'uns governants rígids i amb poca empatia per la resta. La moneda té dues cares, com us sentiríeu si fóssiu una persona refugiada i haguessis d'abandonar el teu país? Per un altre costat, t'agradaria acollir a algú a casa teva o almenys ésser solidari i voler que al teu país o població puguin venir refugiats?

Recordar que durant la Guerra Civil Espanyola milers de persones hagueren de fugir d'Espanya i exiliar-se en d'altres països on foren acollits.

Ens endinsem en una bonica carta que ha escrit l'alumne Xavi Moreno de 12 anys i de Barcelona.



(Fotografia: Yahya Chergui)

(Clica a sobre de la imatge per ampliar el text)



!!EXERCICIS:

1. Escriu una carta a un noi o noia refugiat que sàpiguis que vindrà a casa teva durant un temps.

2. Fòrum 1: comenta la carta que ha escrit en Xavi Moreno. Què t'ha semblat? Per què?

3. Fòrum 2: què en penses del tema dels refugiats? I estàs a favor, en contra? Per què? Com t'agradaria que et tractessin si fossis un refugiat? Penses que Espanya està actuant correctament? Què passa amb Catalunya, la gent vol acollir? T'agradaria que el teu país acollís a refugiats, o bé tu t'atreviries a acollir algú a casa teva, si més no, a ajudar-lo? Raona les teves respostes.

4. Explica alguna acció solidària que hagis realitzat en els darrers mesos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;