diumenge, 29 de juny del 2014

Les parts de la bicicleta. Adreçat a tothom.

Avui ens aturem en un dels vehicles més interessants que existeixen avui dia. Ja des dels egipcis podem trobar aparells que units amb una barra tenien dues rodes, però a Europa va introduir-se al segle XIX. Sí que ens interessa que algunes de les parts més esmentades es diguin correctament: manillar, selló, amortidor, forquilla, beines, tirants, pinyó, boixa, llanda, coberta, raigs, válvula, fre, biela.

Com que una imatge val més que mil paraules, observem la mountain-bike i les parts.

(Imatge extreta de: enciclopedia.cat)

N.B. Si cliques a sobre de la imatge podràs ampliar-la.


!!EXERCICIS:

1.      Entra al següent enllaç http://ca.wikipedia.org/wiki/Bicicleta i escriu una petita ressenya sobre els orígens d’aquest mitjà de transport.

2.      Quines són les parts de la bicicleta que anomenes més i quines són les que dius de manera incorrecta i per què?

3.      Esmenta el nom de dues obres literàries amb el seu autor o autora i dues pel·lícules on un dels elements bàsics de l’obra o el film sigui una bicicleta. Cal que aportis també l’any en què va aparèixer l’obra o el film.

4.      Escriu el nom de dues cançons on es parli d’una bicicleta. Cal que anotis el nom del cantant o banda que la interpreta i el seu any d’aparició.

5.      Fòrum: vas sovint amb bicicleta? Penses que és pesat? Prefereixes caminar o jugar a futbol, per exemple, enlloc d’anar amb bicicleta i veure el paisatge? I si t’estimes la bicicleta, prefereixes la de passeig o una mountain-bike? Raona les teves respostes.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;