divendres, 9 de maig del 2014

Els encants. Diccionari visual (3). Adreçat a tothom.



Els encants és un dels mercats més interessants que hi ha a Barcelona, situat al sud de l'antiga plaça de les Glòries, al barri de Fort Pienc, a l'Eixample. En aquest mític mercat s'hi poden trobar objectes de qualsevol mena. Recordo que un dia que hi vaig passar, als Encants Vells hi venien fotos familiars, potser d'alguna família desnonada o que no tenia descendents. Allò em va cridar l'atenció. Com un senyor que venia plats antics i els que no venia els trencava amb el bastó de caminar.
Si mai hi has estat, és molt recomanable la visita!

En aquesta fitxa treballarem una mica el vocabulari més divers, el referent als objectes.


.Cerca informació de la història dels Encants aquí:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Els_Encants_Vells


 (Imatge extreta de: ca.wikipedia.org)


!!EXERCICIS:

1. Mira la fotografia de la fitxa i anota vuit objectes que hi apareguin. Si algú ha contestat l'exercici, no val a repetir-los.

2. Realitza una recerca a Internet i explica què és el mercat dels Encants de Barcelona i alguns objectes que hi pots trobar. Raona d'on prové l'atractiu d'aquest mític mercat barceloní.

3. D'aquest llistat d'objectes digues els que podries trobar als Encants:

calaix, quadre d'un pintor, foto familiar, cotxe de joguina, llibre d'en Massagran, pera, diari del dia, cadira, vídeos VHS, cassettes gravats, cistell, gramòfon, globus terraqüi, paella valenciana, embolcall, penjoll, xarop, iogurt, rellotge de pèndol, estàtua, cromos de futbolistes, maquetes de vaixells, segells, monedes, mirall, revista antiga, marc d'un quadre, ferralla, endoll nou, colador, vestit, esclop, binocle / prismàtic, puf, bandolera, brunzidor.

4. Escriu el nom de quatre verbs que empraràs si vas de visita a els Encants i llavors escriu al costat el seu substantiu.

5. Anota quatre paraules que hagis après en aquesta fitxa i anota el seu significat.

6. Fòrum: has visitat alguna vegada els Encants vells o els nous? Què és el que més t'ha agradat trobar-hi? Et vas comprar alguna cosa? Penses que és un mercat on pots trobar coses de col·leccionisme? Vas trobar-hi objectes nous o només vells? Estàs a favor de la compra d'objectes de segona i tercera mà?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;