dimecres, 18 de desembre del 2013

Les parts d'un llibre. Diccionari visual (2). Adreçat a tot l'alumnat.

Sovint els tenim a les mans, i no en coneixem les parts que té. Això ens passa amb els llibres. Potser només ens sonen les parts més "conegudes": portada, contraportada, pàgina, llom, però i la guarda i la capçada i la geniva i la trencafila? Són algunes de les menys "famoses".
Curiositat: hi ha llibres que incorporen el punt o punt de llibre en forma filada. D'altres no, emperò sabíeu que els punts de llibre publicitaris surten molt barats perquè es realitzen amb les parts de les fulles tallades que sobren?
Sabies que hi ha llibres que porten tapa dura i estan encolats, no deixant de ser una edició de poca qualitat? Sempre caldrà mirar que el llibre porti tapa dura, els plecs estiguin relligats, conjunt de pàgines estiguin encolats, aquesta és la bona edició. Per tant, sempre caldrà mirar la trencalla i els plecs del llibre per veure el que comprem. Un llibre amb tapa dura no serà sinònim de qualitat. Als comprador inexperts els enganyen així, pot estar encolar i no relligat.
Poden haver edicions de butxaca que siguin de més qualitat que d'altres.




(Imatge extreta de: Enciclopèdia.cat)



!!EXERCICIS:
1. Escull dues parts del llibre, cerca-les al diccionari i anota aquí el seu significat. Si algú ha participat en aquesta fitxa no val a repetir-les.
2. Compara dos llibres que tinguis a classe un amb tapa rústica (tova) i un altre rústica i explica quin té una edició de més qualitat i per què.
2. Fòrum: quin tipus d'edicions de llibres et compres? Mires el preu o l'edició?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;