dissabte, 5 d’octubre del 2013

Una literatura pròpia, dones escriptores. Adreçat a tothom.




Moltes han estat les dones escriptores que s'han deixat veure en aquest món majoritàriament masculí, fins i tot, lluitant contra tota mena d'adversitats: Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Mercè Canela, Maria Mercè Marçal, Maria Barbal, Imma Monsó...
 
En algunes èpoques, com ara fa cent anys, estava mal vist que una dona es dediqués a escriure, la dona estava sempre condemnada a les tasques de la llar, però elles, mai deixaven el seu braç a tòrcer i van aconseguir finalment fer-se un lloc, algunes d'elles van esdevenir figures cabdals de la literatura catalana i de la d'arreu del món.



 
Ara la Generalitat de Catalunya en recorda algunes d'aquestes veus en una exposició itinerant molt  ben cuidada i recomanada. Aquí podeu descarregar-vos el material de l'exposició:


https://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/docs/exposicio_dones_escriptores.pdf



(Imatges extretes de: gencat.cat)




!!EXERCICIS:
 
1. Realitza una petita ressenya biogràfica d'una dona escriptora catalana.
 
2. Fòrum 1: quina és la dona escriptora que més t'ha seduït escrivint? i per què? Pots esmentar títols d'obres d'autores catalanes que t'hagin agradat i que en recomanaries la seva lectura.
 
3. Fòrum 2: penses que l'important és que l'obra tingui qualitat literària i no que l'hagi escrit un autor o una autora? per què et guies a l'hora d'escollir un llibre: per la crítica? per la portada? per l'argument? per opinions de companys/es? Digues la teva.

4. Joc: mira la fotografia i digues el nom d'aquestes deu escriptores al llarg dels segles. A quantes en reconeixes?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;