dijous, 26 d’abril del 2012

Energia nuclear? No, gràcies. Adreçat a tot l'alumnat.








L'energia nuclear segueix generant debat, hi ha els qui estan a favor, molts d'ells polítics que afavoreixen a alguns empresaris i potser s'embutxaquen comissions. Però aquest debat no és actual perquè en els darrers anys la Central d'Ascó ha generat fuites o principalment, Txernòbil va generar un núvol tòxic radioactiu que va sobrepassar la Península Ibèrica i el càncer el tenim a la cantonada. També Fukushima va sumar-se al desastre.

Interessa més als polítics els diners o la salut de les persones?

Però fa més de trenta anys que molts individus lluiten en contra d'aquesta energia que genera entre altres coses més electricitat per als ciutadans, perquè som tants que els centrals elèctriques ja no poden abastir tota la població.

El 1979 a Estats Units es va crear el MUSE (Músics units contra l'energia nuclear), uns concerts organitzats per Jackson Browne i Bonnie Raitt el 19 i el 23 de setembre al Madison Square Garden de Nova York, que van congregar multitud de gent per conscienciar-se contra les nuclears i amb dos concerts que van fer història amb gent capdavantera en aquella època i alguns encara en l'actualitat: Tom Petty & The heartbreakers, Bruce Springsteen & The E Street Band, Crosby, Stills, Nash & Young, Chaka Khan o Ry Cooder entre d'altres. No va ser mala idea, van editar el disc i el DVD amb el més representatiu del concert per lluitar contra l'energia nuclear.

S'haurien de repetir arreu del món propostes com aquesta per tal que els polítics ens escoltessin més?


(Imatges extretes de: thebreakthrogh.org i tribunalatina.com)



!!EXERCICIS:

-Escriu cinc arguments a favor i cinc contraarguments sobre l'energia nuclear.

-Redacta un text de cent paraules posicionant-te a favor o en contra de les centrals nuclears, posant exemples i mostrant amb claredat l'estructura del text.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;