dimarts, 10 de gener del 2012

Avui parlem sobre l'Euro. Adreçat a tot l'alumnat.


Recentment l'euro ha complert deu anys, d'alegries i també de camins tortuosos, d'arrodoniments que han acabat enganyant a la gent, així com també aprofitar per agmentar els preus, fins arribar al punt de dir que un euro equivalia a cent pessetes d'abans.

(Imatge extreta de: jordipujadas.blogspot.com)


!! EXERCICIS:
-Redacta un text de cent paraules on parlis sobre l'euro. Et dono idees si en tens poc coneixement o no mires les notícies: arrodoniments, entrada a Europa i eliminació de fronteres, mercat lliure, augment de preus, vida més cara, bitllets exagerats com el de cinc-cents euros, situacions divertides amb la gent més gran: "Quant diu que val, cinc ebros?", era millor seguir amb la pesseta? ara ja no es pot amagar tant el diner negre, enganys als primers dies... Recorda que s'ha de veure l'estructura.

-Anota quatre links on hi hagi informació sobre què pensa la g
ent de l'euro.

-Explica alguna anècdota que t'hagi succeït utilitzant la moneda europea.

2 comentaris:

Arwa ha dit...

*Explica alguna anècdota que t'hagi succeït utilitzant la moneda europea.*
Una vegada en Pakistan, no teniem diners en Rupies(moneda d'aquell país) i vam anar a un banc perquè ens donessin el canvi de deu bitllets de cinc euros i cinc bitllets de vint. El banquer ens va dir que els bitllets d'Espanya més petits de vint euros només en donaven el 60% del canvi i que la resta se la quedaven per ells. Vaig sentir molta ràbia aquell moment, perquè és injust inventar-se aquesta norma perquè els banc aconsegueixin guanyar diners sense fer gairebé res. A més a més, el pitjor de tot es que només fan això amb els euros d'Espanya i França. És injustíssim.

Arwa Àsjad, 2n ESO A

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Arwa!

Et corregeixo algunes faltes: teníem, rúpies, els bancs, és que.

Moltes gràcies per participar. Molt bona anècdota!

JM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;