dijous, 15 de setembre del 2011

Redactar un text. Pràctica (1). Adreçat a PPAS, Batxillerat i ESO.







En aquesta fitxa practicarem l'escriptura de textos, però n'aniré obrint més, jo us proposaré un tema amb una sèrie d'idees opcionals que podeu utilitzar si no sabeu de què parlar.




És important recordar que un text ha de tenir a dalt un títol ben original i que ningú posaria i el nom i el cognom a sota, mai signar amb el gargot.




També l'estructura del text ha de ser visible a una certa distància: introducció, 2 / 3 paràgrafs d'idees i la conclusió. També que heu d'utilitzar connectors, alguns, que sempre us milloraran el text.




La introducció ha de ser senzilla i breu, ens introduirà a tot el que tractarem després, sense donar gaires pistes ni opinar mai en ella, sí als paràgrafs de desenvolupament.




La conclusió clou el text, no recorda tot l'anterior altre cop perquè ja està escrit, sinó cerques una manera adequada de finalitzar sense repetir idees exposades.




N.B. No superar gaire més les 100 paraules demanades, atès que, a més escriptura més faltes ortogràfiques.




Repassa dues o tres vegades el text abans de lliurar-lo per veure la coherència i cohesió de les idees expressades.





!! EXERCICIS:




-Redacta un text de 100 paraules sobre què en penses del canvi climàtic que patim avui dia. Idees: contaminació lumínica, acústica, de gasos, reciclatge, fa massa calor o massa fred...




-Redacta un text de 100 paraules sobre la tornada a l'institut. Idees: Quines expectatives tens? estàs animat/ada? l'estiu t'ha passat volant? al nostre país fem més hores de classe que a la Unió Europea? Retrobament amb els companys/es, encara fa calor...



-Per a l'ESO. Escriure un text de temàtica lliure on es vegi l'estructura: introducció, desenvolupament en paràgrafs i conclusió.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;