divendres, 13 d’agost del 2010

Momotaro. Un conte per a l'ESO.


MOMOTARO
Conte tradicional del Japó

Un avi nipó i la seva esposa, que vivien en la tristesa perquè mai havien tingut fills, es veieren sorpresos al trobar, al riu, un préssec gegant. Quan estaven a punt de partir-lo, el préssec s’obrí i va sortir un preciós bebè, al que anomenaren Momotaro, ‘préssec’ en japonès.

Però en aquell temps per la zona vagarejava una banda de lladres que tenia atemorits als camperols. Per això, i quan Momotaro cumplí els vuit anys s’armà amb tres espases i tres escuders –un gall, un mono i un gos- per lluitar contra els lladres. S’amagà dins del castell on els bandits havien amagat els tresors robats , i quan aquests van entrar, els escuders de Momotaro van abalançar-se sobre d’ells propinant-los picades i mossegades que els deixaren tan adolorits i ensangonats que no sabien on posar-se.

Quan pensaven que tot havia finalitzat, Momotaro desembeinà les seves espases i els amenaçà de mort. Els lladres li suplicaren pietat a canvi de retornar el botí als camperols i de la promesa de no tornar mai més a robar. Momotaro anà de nou a casa amb els seus pares i visqueren feliços.

FI.

Extret de "Contes del món", n. 77, de Sofía Sánchez Adalid, dins "20 minutos".

!! EXERCICIS:

-Cerca al diccionari el significat de les quatre paraules assenyalades: vagarejava, propinant-los, ensangonats, desembeinà, i escriu una oració amb cadascuna.

-Escriu un petit conte de vuit línies en el qual aparegui Momotaro.

-Què en penses de l'actitud que adopta Momotaro envers els lladres? Raona la resposta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;