dimecres, 11 d’agost del 2010

La serp dels mars. Un conte per a l'ESO.




LA SERP DELS MARS

Conte tradicional de Nova Inglaterra

A les costes de Nova Anglaterra arribà el rumor que una serp d’ulls rojos, pell daurada i ullals verinosos solcava els mars. Els pescadors, atemorits, deixaren de pescar i molt aviat la ruïna s’instal·là a les seves llars.

Encara que ningú havia vist a la serp, les autoritats oferiren una compensació a qui la capturés. Arribaren caçafortunes d’arreu del món, però ningú logrà veure-la. Fins que a un cantant de veu prodigiosa se li ocorregué que ell podria paralitzar-la com ho fan els faquirs a l’Índia.

Així fou que una nit de lluna remà i remà mar endins i es posà a cantar amb una veu tan bella i dolça que... la serp sorgí de les aigües com a hipnotitzada. El jove, que havia tingut els ulls tancats, en obrir-los veié que l’enorme animal el mirava mentre escoltava el seu cant.

En aquell moment arribà un balener, i quan els mariners estaven a punt de llançar els seus arpons, el cantant deixà de cantar per a salvar la vida de la serp. Llavors es trencà l’encantament i la serp se submergí de nou a les aigües sense cap esgarrinxada. Agraïda, desaparegué per sempre, mentre el jove, al cap dels anys, es convertí en un famós cantant d’òpera.

FI

Extret de "Contes d’arreu del món", n.87, de Sofía Sánchez Adalid, dins "20 minutos".

!! EXERCICIS:

-Cerca un sinònim i explica el significat de les paraules: ullals, solcava, esgarrinxada.

-Redacta una història diferent partint del primer paràgraf. Intenta ser original, pensa que ara la serp pot ajudar als pescadors.

-Busca un conte d’arreu del món, llegeix-lo i realitza un petit resum de cinc línies.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;