divendres, 8 de gener del 2010

Any Montserrat Roig. Adreçat a Batxillerat.


Aquest gener s'aixeca el teló de l'any Montserrat Roig. Serà un any ple d'activitats dedicades a aquesta gran escriptora desapareguda ara fa dinou anys i que darrerament ha estat injustament oblidada. En els darrers anys, les seves obres han estat matèria de temari a les àrees de literatura de Batxillerat amb llibres com: Ramona, adéu, que de ben segur que molts de vosaltres ja heu llegit.

Montserrat Roig fou a més d'escriptora, una gran periodista que exercia a la televisió amb programes en català. També fou un referent a l'hora de recordar els deportats del franquisme de les terres catalanes amb l'obra Els catalans als camps de concentració nazis (1977), que ajudà a fer un inventari amb els noms i cognoms d'aquests catalans injustament empresonats. Per un altre costat també generalment es va basar a mostrar-nos els personatges femenins a les seves obres emmarcades dins el rerefons de la postguerra.

Per tant, és una escriptora que cal conèixer i recordar, sobretot allò que ens quedarà sempre, les seves obres.
L'alumnat de 1r de Batxillerat va realitzar un powerpoint meravellós per Sant Jordi sobre la seva vida i obra. Que el gaudiu força!

!!EXERCICI:
-Realitza una recerca biogràfica i literària de Montserrat Roig en que apareguin amb un mínim de deu línies i un màxim de quinze els principals fets de la seva vida personal i les obres més destacades de la seva carrera literària.

2 comentaris:

Mariona Casanovas ha dit...

Recordeu que està programada a diversos teatres de Catalunya l' obra : M de Roig - Paraules d' Avui. Una selecció dels articles publicats del 1990-1991 (any de la seva mort), al Diari Avui.
Es una bona ocasió per apropar-se o descobrir el pensament i les inquietuds de la Montserrat Roig.
Estarem al Teatre del Sol de Sabadell del 5 al 21 de Febrer i, novament, a l' Espai Brossa del del 28 de Febrer al 16 de Maig. Es una bona ocasió per donar-la a conèixer a les noves generacions. Per a més informació o si esteu interessats a presentar-ho als instituts, podeu contactar a : casanovas_mariona@yahoo.es. Gràcies,Mariona

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Mariona!
moltes gràcies pper la teva informació i participació al blog. Passaré la informació a la cap de Departament i decidirem.

Salutacions.

JM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;