dimecres, 16 de setembre del 2009

Enguany serà l'any Pedrolo. Adreçat a Batxillerat


Hola a tothom!

el proper 26 de juny!! ja sé que direu que acabem de començar, sí, ja ho sé i teniu tota la raó, però hi ha una efemèride molt important. Farà vint anys que ens va deixar un dels grans escriptors de la nostra llengua. A més, lleidatà, com jo, en Manuel de Pedrolo. Fins i tot, va rebre la etiqueta d'humanista perquè va conrear tots els gèneres possibles de la llengua. Va escriure teatre, poesia, contes, novel·la (de tota la tipologia) i va ésser un autor molt innovador. Val la pena que a tothom que té interès per la literatura, toqui, fullegi o llegeixi alguns dels seus llibres, que ja són clàssics.


N.B. Aquest divendres 18 de setembre a l'Ateneu Cultural de Cerdanyola del Vallès, carrer de la indústria, 38-40, podeu assistir a una conferència, si ho desitgeu, a les 19h on es parlarà de Pedrolo i la seva vinculació a la llengua catalana, inclosa dins els actes del Correllengua 2009. Hi esteu convidats /es!


!! EXERCICI:

-Cerca informació a vikipèdia sobre la vida i miracles d'aquest escriptor mític de les lletres catalanes. Després de llegir una mica la seva biografia, pensa per què Manuel de Pedrolo i Molina (1918-1990) fou censurat durant el franquisme.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;